Balenie v ochrannej atmosfére predstavuje balenie potravín, v ktorom bola dýchateľná atmosféra určitým spôsobom upravená.

 

Táto metóda sa spravidla kombinuje s nižšími teplotami a predstavuje veľmi účinný spôsob predĺženia skladovateľnosti potravín.

Trvanlivosť a čerstvosť potravín závisí od koncentrácie kyslíka v balení, pretože kyslík môže  podporiť kvasenie a chemický rozklad.

Predĺženie trvanlivosti sa najčastejšie dosahuje znížením obsahu kyslíka a vytvorením ochrannej atmosféry pomocou zmesi plynov v balení.

Ochranná atmosféra zároveň umožňuje uchovať farbu, chuť a tvar potravín.

 

Potrebujete poznať hodnoty zbytkového O2, O2 /CO2 v takto balených potravinách?

Akreditované laboratórium VPÚ v Bratislave Vám ponúka:

    meranie percentuálneho podielu plynov v obaloch s ochrannou atmosférou

 

Kontakt: 
Ing. Budajová 
+421 2 38 108 265, +421 905 875 159, +421 917 313 572
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.


Užitočné odkazy

Povinne zverejňované dokumenty.

Všetky informácie o povinne zverejňovaných dokumentoch na jednom mieste.

Eurofondy.gov.sk

Všetky informácie o eurofondoch na jednom mieste.

Voľné pracovné miesta.

Všetky informácie o voľných pracovných miestach a príležitostiach na jednom mieste.

Verejné obstarávania

Všetky informácie o verejných obstarávaniach na jednom mieste.


Odkazy pre zákazníka

Dotazník spokojnosti

Dotazník pre zákazníka ohľadom spokojnosti so službami ŠVPÚ

Sťažnosti a podnety

Podnety od zákazníkov s cieľom neustáleho zlepšovania a skvalitňovania služieb laboratórnej diagnostiky ŠVPÚ

Oznamovanie protispoločenskej činnosti

Nahlasovanie protispoločenskej činnosti na základe § 3 písm. c) zákona č. 583/2008 Z. z.

OpenData - Datasety

Dostupné datasety v rámci OpenData