Balenie v ochrannej atmosfére predstavuje balenie potravín, v ktorom bola dýchateľná atmosféra určitým spôsobom upravená.
Táto metóda sa spravidla kombinuje s nižšími teplotami a predstavuje veľmi účinný spôsob predĺženia skladovateľnosti potravín.
Trvanlivosť a čerstvosť potravín závisí od koncentrácie kyslíka v balení, pretože kyslík môže podporiť kvasenie a chemický rozklad.
Predĺženie trvanlivosti sa najčastejšie dosahuje znížením obsahu kyslíka a vytvorením ochrannej atmosféry pomocou zmesi plynov v balení.
Ochranná atmosféra zároveň umožňuje uchovať farbu, chuť a tvar potravín.
Potrebujete poznať hodnoty zbytkového O2, O2 /CO2 v takto balených potravinách?
Akreditované laboratórium VPÚ v Bratislave Vám ponúka:
meranie percentuálneho podielu plynov v obaloch s ochrannou atmosférou
Kontakt:
Ing. Budajová
+421 2 38 108 265, +421 905 875 159, +421 917 313 572